2. PRODUSE APICOLE
Produsele noastre apicole sunt următoarele:
-
Propolis și preparate din propolis
-
Polen uscat și congelat
-
Păstură – la comandă
-
Apilarnil
-
Lăptișor de matcă
-
Ceară de albine È™i lumânări din ceară de albine
-
Căpăceală cu miere și propolis
-
Miere de pădure
-
Miere crudă cu mere și pere uscate
​
PROPOLIS ȘI PREPARATE DIN PROPOLIS
​
PROPOLISUL este un amestec de substanÈ›e de consistenÈ›a rășinii, culese de albine de pe mai multe de specii de arbori È™i joacă rolul de pavăză protectoare împotriva agresorilor externi ai stupului.
Proprietățile sale benefice sunt uimitoare: distruge cel puțin de 20 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri și varietățile lor. Este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios.
Apicultorii recoltează propolisul prin două metode , și anume: răzuindu-l direct de pe pereții stupului sau construind un colector special, ce preia progresiv producția albinelor, care astfel sunt stimulate să culeagă cantități tot mai mari de propolis.
Propolisul se găsește brut, sub forma unor bulgărași maronii sau formă lichidă, adică tinctură alcoolizată, preparată de apicultori.
Propolisul brut se recunoaște printr-un miros dulceag-amărui foarte puternic, precum și prin lipsa de luciu. Propolisul lucios conține multă ceară de albine și din această cauză proprietățile sale sunt foarte mult diminuate.
Este cel mai puternic antibiotic natural. ConÈ›ine: rășini, ceară, uleiuri volatile, polen, acizi graÈ™i, terpene, substanÈ›e tip tanin, secreÈ›ia glandelor salivare ale albinelor È™i componente accidentale. Este un adevărat „protector al vieÈ›ii”, având aproximativ 70 de proprietăți farmacologice dovedite È™i a fost folosit în scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri.
Este recomandată în:
- Boli infecțioase
- Regenerarea în ansamblu
- Stimulent imunitar
- Boli hepatice (de toate tipurile)
- Tuse, dureri de gât
- Infecții urinare
- Colită, etc.
Descrierea proprietăților propolisului o regăsiți la capitolul APITERAPIE.
Unitatea noastră comercializează tinctură de propolis: 15,00 lei / 15,00 ml
* * *
POLEN USCAT ȘI CONGELAT
​
Polenul este considerat unul dintre cele mai pure alimente ÅŸi unul dintre cele mai vechi suplimente alimentare folosite de om ca medicament natural. Polenul a fost folosit încă din antichitate drept remediu pentru întinerirea organismului ÅŸi menÅ£inerea vitalităţii, fiind alimentul care conÅ£ine toÅ£i nutrienÅ£ii necesari corpului uman: vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, coenzime ÅŸi hormoni.
​
Descrierea proprietăților polenului o regăsiți la capitolul APITERAPIE.
​
Unitatea noastră comercializează:
- polen uscat 40,00 lei/kg
- polen congelat 35,00 lei/kg
​
* * *
PĂSTURĂ - la comandă
​
PÄ‚STURA numită de apicultori „pâinea albinelor”, dar È™i ”sora polenului”, este un produs unic, care nu poate fi sintetizat in laborator si fără de care albinele nu pot supravieÈ›ui.
Este un amestec de miere, polen si fermenÈ›i lactic, fiind alimentul de baza al albinelor. Polenul de albine in stup este amestecat cu o cantitate mică de miere si diverse enzime È™i este introdus in celula de fagure, unde - sub influenta florei microbiene, a umidității È™i temperaturii din stup – se fermentează, trecând printr-o serie de transformări biochimice È™i după 3 luni se formează păstura.
Păstura de albine seamănă cu polenul, are aceleași efecte terapeutice ca și polenul, dar acțiunea ei este mult mai rapidă și mult mai consistentă.
​
Descrierea proprietăților păsturii o regăsiți la capitolul APITERAPIE.
Administrarea păsturii de albine se face dimineața, pe stomacul gol: o linguriță pe zi sau 3 grame pentru copii (de preferat cu miere să fie mai gustoasă) și 5-10 grame pentru adulți.
Persoanele cu alergie la polen, sau care suferă de diabet, nu pot consuma păstura. Înainte de a consuma păstura trebuie sa fie siguri ca nu sunt alergici la polen.
Unitatea noastră comercializează păstură la comandă - 50,00 lei/100g.
POLEN PÄ‚STURÄ‚
Unitatea noastră comercializează păstură la comandă - 50,00 lei/kg.
* * *
APILARNIL
​
La ora actuală apilarnilul este unul dintre cele mai căutate produse apicole. Acest produs este un extract de larve de trântor. Apicultorul face recoltarea apilarnilului între lunile mai È™i iulie. Acest produs are un aspect albicios, È™i după omogenizare devine lăptos. Se degradează foarte repede – în aproape 12 ore de la recoltare. Ca să nu-È™i piardă proprietățile trebuie depozitat la o temperatura de minim –5 grade C pentru o perioadă nu prea lungă, sau la –20 grade C pentru a se putea păstra un timp mai îndelungat. Apilarnilul este foarte complex, se aseamănă cu lăptiÈ™orul de matcă, dar mai conÈ›ine È™i păstură, miere sau propolis. Mirosul È™i gustul sunt puÈ›in astringente È™i aromate.
Denumirea de APILARNIL provine de la:
API - apicultură
LAR - larvă
N - Nicolae
IL - Ilieșiu
​
Este un produs apicol natural, făurit în România, de un apicultor cu o personalitate complexă, Nicolae. V. IlieÈ™iu. Acest produs a apărut în 1980 È™i este realizat din larve de trântor È™i din ingrediente nutritive, conÈ›inând precursori hormonali, minerale È™i vitamine.
Descrierea proprietăților păsturii o regăsiți la capitolul APITERAPIE.
​
Unitatea noastră comercializează apilarnil numai la comandă.
* * *
LĂPTIȘOR DE MATCĂ
​
LăptiÈ™orul de matcă este o secreÈ›ie produsă de albine È™i utilizată pentru hrănirea reginelor. Regina stupului este hrănită doar cu lăptiÈ™or încă din stadiul de larvă, iar ulterior pe întreg parcursul vieÈ›ii. Tot cu lăptiÈ™or de matcă sunt hrănite È™i celelalte larve, dar numai în primele trei zile de viață, ulterior fiind hrănite cu miere È™i polen.
Este un produs apicol minunat, cadoul albinelor, fiind o veritabilă bombă de vitamine È™i un aliment perfect echilibrat. Are o culoare alb-gălbui È™i un gust acriÈ™or, puternic astringent, aspect perlat È™i se consumă altfel decât celelalte produse apicole: se È›ine sub limbă până la dizolvare.
Este alimentul complet È™i produsul apicol cu cel mai complex È™i variat profil nutriÈ›ional, conÈ›inând aproape toate substanÈ›ele nutritive necesare organismului È™i este singura sursă naturală de acid 10-HDA È™i acetilcolină, nutrienÅ£i esenÈ›iali pentru organismul uman. În antichitate grecii È™i egiptenii considerau că lăptiÈ™orul de matcă, acest produs apicol minune, primit de albine, oferă omenirii o viață fără îmbătrânire.
​
Descrierea pe pe larg regăsiți la capitolul APITERAPIE.
​
Sursă:
https://www.uncorpsanatos.ro/laptisor-de-matca-pentru-ten-12-masti-naturale/
* * *
CEARÄ‚ DE ALBINE ȘI LUMÂNÄ‚RI DIN CEARÄ‚ DE ALBINE
​
Albinele consumă È™i miere, pe care, prin intermediul unor glande speciale, o transformă în ceară. Ceara de albine este o substanță complexă, organică, de consistență lichidă în momentul secretării, devenind în contact cu aerul solidă, de culoare alb-gălbuie, moale, plastică, foarte uÈ™or lipicioasă, fără a lăsa urme de grăsime, fără luciu, cu aspect cristalin fin, cu un miros plăcut ca al mierii de albine.
​
Utilizarea cerii este foarte largă È™i include fabricarea de lumânări, creioane, lustruirea mobilei È™i pentru impermeabilizare. Este un ingredient folosit È™i în multe produse pentru tratamente cosmetice cum ar fi: balsamuri pentru buze, creme de față È™i corp, ceară pentru epilare, etc.
​
Descrierea pe larg o regăsiți la capitol APITERAPIE.
Unitatea noastră comercializează:
- ceară de albine = 50,00 lei/kg
- lumânări din ceară de albine
* * *
CĂPĂCEALĂ CU MIERE ȘI PROPOLIS
​
Datorită proprietăților curative deosebite, căpăceala de albine are o importanta medicală greu de egalat.
Căpăcelele sunt adevărate miracole ale stupului, jucând un rol important în păstrarea sănătății si vindecarea trupului si sufletului uman. Albinele culeg de pe câmpurile pline de flori, nectarul dulce, care print vânturare È™i maturare îl transformă in miere. Mierea este mutata din celulă în celulă si expusă curenÈ›ilor de aer creaÈ›i de aripile albinelor, pana când conÈ›inutul de apă a mierii scade sub 18%. Albinele adaugă enzime secretate de glandele lor, făcând astfel din miere un aliment miraculos, foarte bine acceptat de organismul uman. Când mierea este suficient de maturată, albinele o depozitează celulă cu celulă in interiorul fagurilor din ceară, după care albinele căpăcesc fiecare celulă plină de miere cu un căpăcel din ceară È™i o peliculă fină de propolis. Astfel aceste căpăcele păstrează toate proprietățile benefice ale produselor, ce o compun si cu care sunt in contact permanent: miere, ceară, propolis.
Recoltarea acestor capacele este o activitate migăloasa, solicitând efort, multă atenÈ›ie È™i timp È™i este efectuată folosind exclusiv furculiÈ›a de descapacit pentru a evita o colectare grosieră de ceară din profunzimea fagurilor.
Aceste capacele cu proprietățile lor extraordinare reprezintă un produs aparte si nu trebuie confundat cu ceara de faguri rezultată in urma extracției mierii in sistem intensiv.
Recomandări:
-
Are efecte benefice în afecÈ›iuni respiratorii, laringita, faringita, amigdalita, viroze respiratorii, tuse convulsiva, bronÈ™ita, stomatita, astm, paradentoza, reglarea metabolismul organismului, lubrifierea vaselor de sânge, dezinfectant, bactericid, tratarea sinuzitelor, ulcere, afecÈ›iuni ale ficatului, stimularea activității cordului, efect antibiotic, stimularea sistemului imunitar, etc.
Sugestii de consum:
-
Se consumă in cantități mici, 2-3 lingurițe pentru copii, 2-3 linguri pentru adulți.
-
Prin mestecare (chiar si după ce dulceaÈ›a mierii a dispărut) ceara îmbunătățeÈ™te igiena orală È™i are efecte benefice în unele afecÈ›iuni digestive.
-
Cel mai bun moment pentru consum este seara înainte de culcare, fără a mai consuma alte alimente, sau lichide, astfel încât căile respiratorii să fie protejate un timp cat mai îndelungat de pelicula de miere si propolis.
Păstrare: In recipiente din sticlă, ferite de lumină, la temperatură constantă de 10-20 0C.
Contraindicații: Nu se recomandă consumul acestui produs de către persoane alergice la propolis sau alte produse ale stupului.
* * *
MIERE DE PÄ‚DURE
​
Este un produs 100% natural, bio si ecologic, cu o aroma deosebit de plăcuta, aroma florilor sălbatice din pădurile zonei Bihorului.
Este un puternic si eficient antibiotic și energizant natural, cu un conținut bogat de vitamine si minerale.
Conține:
-
inhibină, substanță care combate bacteriile
-
substanțe antioxidante precum fenoli si flavonoizi
-
potasiu, magneziu, fosfor si calciu
Poate fi consumata si de persoanele alergice la polen. E un îndulcitor natural sănătos.
Se recomandă în:
-
prevenirea si tratarea cancerului
-
ameliorarea crizelor de astmă
-
reducerea nivelului de colesterol
-
reducerea inflamațiilor din organism
-
tratarea diabetului
-
tratarea ochiului, urechii si a infecțiilor sinusurilor
-
tratarea problemelor gastrointestinale
-
tratează cu succes bolile de piele
-
cosmetica si tratarea/eliminarea ridurilor
-
reface si reîntinereÈ™te tenul îmbătrânit (prin aplicarea direct pe fata, ca masca faciala)
-
îmbunătățirea acÈ›iunii inimii
-
creste procentul de hemoglobina din sânge
-
previne tulburările de creștere si demineralizarea oaselor
-
ajuta digestia si stimulează metabolismul
-
menÈ›ine echilibrul endocrin, reglând activitatea glandelor
-
este foarte bun antiinflamator, calmând iritaÈ›iile pielii
SpecialiÈ™tii in apiterapie recomandă pentru diferite tratamente naturiste mierea de pădure în combinaÈ›ie cu alte produse ale stupului: polen, lăptiÈ™or de matcă sau propolis.
* * *
* * *
MIERE CRUDÄ‚ CU MERE/PERE/PIERSICI USCATE
​
Informatii despre produs:
Grasimi:0g/100g;
valoare energetica 342kcal/100g;
glucide 83,1g/100g;
fibre 0g/100g,
sodiu15,64g/100g,
proteine 1,3g/100g.
Ingrediente:
Amestec de miere naturala 60%(miere de salcam, miere poliflora), mere deshidratate confiate in miere30%, pere deshidratate confiate in miere10%, piersici caise deshidratate confiate in miere 10%.
Mod de consum: ca atare sau se scurge mierea si se consuma dupa plac; la fructele deshidratate se adauga apa potabila in volum de 100%- se consuma hidratate sau se folosesc la diverse retete culinare).
Greutate: 1000gr net
Retur: 14 zile, exceptând produsele desigilate care nu pot fi returnate din motive de protecÈ›ie a sanatății sau din motive de igiena